About Spaziocontinuo

Spaziocontinuo is volledig vrij van het typische geometrische patroon van een gewone tegel. Deze voegloze vorm zorgt voor een uitbreiding of vergroting van de ruime. Als naadloze vloer- en wandafwerking gaat het verder dan de normale decoratieve vormen. 

Dankzij kleur, onderzoek en creativiteit spreek je van ware toegepaste kunst. 
Lees verder om meer over deze naadloze kunstvorm te ontdekken.

Meer weten over Spaziocontinuo? Neem contact met ons op >>

Spaziocontinuo = Zherorisk

Voor gebruikers

Voor gebruikers
Niet giftig
Geen sterke geuren
Ongevaarlijk voor je omgeving

Voor het milieu

Herbruikbare grondstoffen
Gerecycleerde materialen
Laag energiegebruik
Lage CO² uitstoot
Laag gebruik grondstoffen

Voor woningen

Lage emissie van vluchtige en vervuilende organische stoffen.
Geen risico voor gezondheid en veiligheid van de luchtkwaliteit in woningen. 

Voor transport

Geen beperkingen voor weg-, zee-; lucht en spoorverkeer.

Rinaldo Rinaldi & Traditioneel schilderwerk

Het idee voor Spaziocontinuo is ontstaan uit een traditionele Italiaanse schilderwerken. Litokol, de producent, combineerde deze kunstvorm met de moderne stijl van vandaag. Om een mooi geheel te vormen werkten ze hiervoor samen met een bekende Italiaanse schilder: Rinaldo Rinaldi.

Rinaldo Rinaldi met zijn vrouw met een Italiaans kunstwerk

Wie is Rinaldo Rinaldi?

Rinaldo Rinaldi is een kunstenaar uit Modena, Italië. Samen met zijn vrouw heeft hij zich verdiept in ‘Scenic painting’ een speciale en traditionele vorm van schilderen in Italië.

Deze schilder woont niet ver van de fabrieken van Litokol. Vandaar de samenwerking.

Naast schilders, zijn Rinaldo en zijn vrouw ook meesters van de kleur. Zij bestuderen de wetenschappelijke, historische, en culturele aspecten ten opzichte van de visuele perceptie van kleuren.

Traditioneel schilderwerk

‘Scenic painting’ is een speciale manier van schilderen. Hierbij wordt een doek van 30mx15m op de grond geplaatst. De kunstenaar schildert met grote borstels zodat het schilderwerk allemaal rechtstaand gebeurt.

Schilderijen zoals deze worden horizontaal gemaakt en verticaal bezichtigd. Van elk opzicht waarin je het schilderij bekijkt, heeft het een geheel ander uitzicht. Dit idee heeft Litokol gebruikt om Spaziocontinuo te maken.

Net zoals de ‘Scenic paintings’ ziet Spaziocontinuo er in verschillende opzichten steeds anders uit, dit maakt het product juist zo speciaal.

Traditioneel schilderwerk uit Italië
Groene verftechnieken om meubels te verven

Rinaldo Rinaldi kleurenpallet

Rinaldo is samen met zijn vrouw meester van de kleur. Zij creëerden met deze achtergrond een speciaal kleurenpallet voor Spaziocontinuo. Deze 27 nuances zijn gekarakteriseerd door gebalanceerde en harmonieuze kleurenpaletten.

Deze paletten zijn speciaal gecreëerd om ruimtes met een speciaal design aan te kleden in een schilderachtige toon. De neutrale en pastel kleuren zorgen voor rust in jouw ruimtes.

Natuurlijk is Spaziocontinuo ook op aanvraag te verkrijgen in alle RAL kleuren.

Het kleurenpallet van Rinaldo Rinaldi

Rinaldo Rinaldi kleurenpallet: neutrale en pastel kleuren

Ontdek alle afwerkingen van Spaziocontinuo

Spaziocontinuo is een product met diverse toepassingen, kleuren en texturen. De tweecomponent vloer- en wandafwerking is zeer sterk en kan zelfs in zeer druk belopen ruimtes gebruikt worden. Er bestaat ook een wandafwerking uit 1 component. Deze is perfect om jouw wanden een unieke ’touch’ te geven. Als laatste bestaan er ook enkele ’total look’ afwerkingen die ervoor zorgen dat je ruimte één naadloos geheel vormt. 

Vloer & Wand​

SpazioResina
SpazioCemento
SpazioLamina

Wand

SpazioChiaroscuro
SpazioMateria
SpazioMetallo

Total Look

ResinaArredo
BattiSpazio

Shopping Basket